Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

"Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό" σε συνεργασία με το 13ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών του Νηπιαγωγείου  για την ένταξή τους στη Α΄τάξη του Δημοτικού διοργανώθηκε μια σειρά δραστηριοτήτων μεταξύ 13ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς και της Α2 τάξης του 4ου Δημ. Σχ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αντάλλαξαν επισκέψεις, στις οποίες οι μεν μικρότεροι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πρόσωπα, το χώρο και τη λειτουργία του Δημοτικού σχολείου, εξερευνώντας το χώρο και συμμετέχοντας ενεργά στη διδασκαλία των μαθημάτων γλώσσας, μαθηματικά και φυσικής αγωγής. Τα παιδιά της Α2 είχαν την ευκαιρία μέσω της αλληλεπίδρασης με τα νηπιαγωγάκια να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της συνεργατικής μάθησης  και της ομαδικής προσπάθειας στην τάξη αλλά και στο ευρύτερο σχολικό περιβάλλον. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την επίβλεψη των δασκάλων τους, κ. Φλώρου Ιωάννα και Μάγγα Αποστολίας, προετοίμασαν από κοινού μια γιορτή με ποιήματα, μικρά θεατρικά αυτοσχέδια κείμενα και τραγούδια που ήταν αφιερωμένη στη μητέρα και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημ. Σχ. 
Τα παιδιά επιμελήθηκαν διάφορες κατασκευές, όπως χάρτινους ανεμόμυλους που έφεραν επάνω μηνύματα αγάπης για τις μητέρες.  Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας έγραψαν ομαδικά μια  ιστορία με τρυφερούς ήρωες, την οποία  και εικογράφησαν, στέλνοντας  μηνύματα αγάπης και σεβασμού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: