Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Οδυσσεβάχ"

Την Τρίτη 14 -6-2011 τα παιδιά της ΣΤ τάξης και των δύο τμημάτων παρουσίασαν το θεατρικό έργο "Οδυσσεβάχ" της Ξένια Καλογεροπούλου. Έπαιξαν μια παράσταση το πρωί για τα παιδιά και των δύο σχολείων - 4ου και 10ου Δ. Σχ. Λιβαδειάς- και το απόγευμα δόθηκε μια άλλη παράσταση για γονείς και φίλους.

Η πρόβες άρχισαν με το ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς. Βέβαια είχε προηγηθεί η ανάγνωση και η επεξεργασία του έργου από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κ. Ασημάκη Ευθύμιο και κ. Μηλιώτη Μαρία το προηγούμενο διάστημα.

Τα παιδιά στην αρχή ξεκίνησαν δειλά δειλά της πρόβες αλλά όσο περνουσε ο καιρός γίνονταν πιο ενταντικά. Όλο αυτό το διάστημα που τα παιδιά έκαναν τις πρόβες τους δημιουργήθηκε ένα κλίμα συνεργασίας, σεβασμού και κατανόησης μεταξύ των παιδιών αλλά και μεταξύ των δασκάλων και των παιδιών. Δούλεψαν με χαρά και ενθουσιασμό για το κοινό τους στόχο. Τα παιδιά το έργο το βίωσαν, το χάρηκαν και έκλεισαν το κύκλο τους στο Δημοτικό Σχολείο με ότι καλύτερο μπορούσαν να ζήσουν. Ήταν μια σπουδαία παράσταση που η γλυκιά ανάμνησή της θα τους πηγαίνει πίσω στα χρόνια που έζησαν στο πρώτο τους σχολείο.

Τα κουστούμια ήταν φτιαγμένα από ότι βρέθηκε στο σπίτι τους το οποίο μεταποιήθηκε με τη βοήθεια της κ. Μηλιώτη Μαρίας - θεατρολόγος, της κ. Κιούση Ασημίνα- δασκάλα και των παιδιών. Υπήρξε βοήθεια και συμπαράσταση και από τους εκπαιδευτικούς Μαρία Λουίζα Σακελλαρίου και Μαριδάκη Ελένη.

Αλήθεια γιατί μας μιλάει αυτό το έργο;

"Η γεμάτη περιπέτειες περιπλάνηση του Οδυσσεβάχ και των συντρόφων του για την αναζήτηση της Ιθαγδάτης, τους φέρνει αντιμέτωπους με δρακοκύκλωπες, με θάλασσες 'πετρωμένες' ή γεμάτες Σειρήνες που μαγεύουν με τα τραγούδια τους, με μάγισσες που μεταμορφώνουν τον ταξιδιώτη σε γάτα, σκύλο ή μαϊμού και με περίεργους ανθρώπους που τρώνε και ξεχνούν. Ενώ πολλοί από τους συντρόφους του χάνονται και άλλοι κουράζονται και μένουν πίσω. Ο Οδυσσεβάχ, με όπλα του την πίστη και τη θέληση, κατακτά την αγαπημένη του Ιθαγδάτη".


Δεν υπάρχουν σχόλια: