Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση περιβαλλοντικού προγράμματος " " Το δάσος

Τα παιδιά της Β2 τάξης του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2010 -2011 υλοποίησαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα " το δάσος" , με υπεύθυνη προγράμματος τη δασκάλα τους, κ. Καραΐσκου Αθανασία, και παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου στα παιδιά των μικρών τάξεων, Α και Β, και στους γονείς των παιδιών του Β2 τμήματος.

Με το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά συνειδητοποίησαν την αξία του δάσους στη ζωή μας αλλά και γενικά στη ζωή του πλανήτη μας.

Έμαθαν ότι :

  • Το δάσος μας προσφέρει το οξυγόνο κι ένα υγιεινό περιβάλλον τόσο απαραίτητο στη ζωή μας.
  • Μας προσφέρει τα δέντρα, τα αγριολούλουδα, τα ζώα, την ξυλεία, τα βιβλία, τη δροσιά, την αναψυχή …διατηρώντας ταυτόχρονα μαγευτική αρμονία και ισορροπία στο περιβάλλον.

Πολλές φορές όμως, εμείς οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουμε την σημαντικότητά του και το καταστρέφουμε …Αγνοούμε όμως ότι έτσι οδηγούμαστε κι εμείς στην καταστροφή ..

Αναγνωρίζοντας λοιπόν τη τεράστια σημασία του δάσους και με αφορμή τις παράνομες ενέργειες των ανθρώπων απέναντί του, αποφασίσαμε με τους μαθητές του Β2 τμήματος να δουλέψουμε την εργασία αυτή .

Μέσα από αυτή την προσπάθεια, γνωρίσαμε την έννοια του δάσους, συνειδητοποιήσαμε τη χρησιμότητά του καθώς και τους κινδύνους που το απειλούν. Τέλος προτείναμε λύσεις για την προστασία του. Ιδιαίτερα η επίσκεψή στο δάσος της Αρβανίτσας, μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε άμεση επαφή με το δάσος και να διαπιστώσουμε τον πλούτο που διαθέτει και την ομορφιά του.

Η παρουσίαση περιελάμβανε ένα θεατρικό, στο οποίο τα ζώα είχαν πάρει στα χέρια τους την προστασία τους δάσος, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να σώσουν ότι μέρος του δάσους είχε απομείνει μετά από μια πυρκαγιά.

Η παρουσίαση του θεατρικού ήταν πολύ ωραία. Δόθηκαν μηνύματα για την προστασία του δάσους μέσα από ωραίους χιουμοριστικούς διαλόγους, χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται ο στόχος του, που ήταν η προστασία του δάσους.
Τα σκηνικά είχαν φτιαχτεί από τα παιδιά της Β1, Β2 και Γ1 τάξης με τη βοήθεια του δασκάλου των εικαστικών κ. Απόστολου Παπαγεωργίου, οποίος και επιμελήθηκε τις μάσκες . Τα κοστούμια είχαν φτιαχτεί από τη δασκάλα κ. Κιούση Ασημίνα καθώς και τα κείμενα του θεατρικού.

Υπεύθυνη προγράμματος
Καραΐσκου Αθανασία




Δεν υπάρχουν σχόλια: