Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πανελλήνιος Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός " Αν τα δέντρα μιλούσαν..."


Εμείς,οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΣΤ2 και Β1 του 4ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς πήραμε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό " Αν τα δέντρα μιλούσαν..." του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και του Οίκαδε του εκπαιδευτικού προγράμματος της Τράπεζας Κύπρου για τη σχολική χρονιά 2010- 11.
Στο διαγωνισμό παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Τα παιδιά της συμμετέχουμε τα παιδιά του Β1 ζωγραφίσαμε και τα παιδιά της ΣΤ2 φτιάξαμε ένα κολλάζ με φωτοτυπίες δέντρων σε διαφανές χαρτί.
Δουλέψαμε, τα παιδιά της Β1 με το δάσκαλο των εικαστικών κ. Απόστολο Παπαγεωργίου και τα παιδιά της ΣΤ2 με τη δασκάλα κ. Μαρία Λουίζα Σακελλαρίου.

Προετοιμαστήκαμε επάνω στο θέμα μας. Βρήκαμε φωτογραφίες δέντρων από το διαδίκτυο και από τα βιβλία. Διαβάσαμε ιστορίες για τα δέντρα, παρατηρήσαμε τα δέντρα που υπήρχαν στο σχολείο μας, στο δρόμο και στη γειτονιά μας. Συζητήσαμε για το τι θα ήθελαν να μας πουν τα δέντρα αν μπορούσαν να μιλήσουν και στο τέλος ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε το κολλάζ.
Στο τέλος επιλέχτηκαν κάποια αντιπροσωπευτικά έργα και στις 27 Φεβρουαρίου, γράψαμε τα στοιχεία μας και τα πακετάραμε όπως έλεγε ο κανονισμός και τα στείλαμε στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές όλα τα έργα θα παρουσιαστούν, σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο στην Αθήνα, σε 4ημερη έκθεση ανοικτή για το κοινό, τον Μάιο του 2011.

ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: