Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μέγαρο Μουσικής " Για να γίνει ο χρόνος καινούριος"

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 επισκεφτήκαμε το Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσουμε την παράσταση " Για να γίνει ο χρόνος καινούριος" με τον Διονύση Σαββόπουλο, που είχε γράψει τα κείμενα και τη μουσική.



Ο σπουδαίος μας τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπουλος, αφηγήθηκε παραμύθια για μικρούς και μεγάλους από τη Θεογονία του Ησίοδου.

Πριν αρχίσει η παράσταση στο διάδρομο του Μεγάρου παρακολουθήσαμε Καραγκιόζι. Όταν ήρθε η ώρα της παράστασης περάσαμε σε μια μεγάλη αίθουσα με μια μεγάλη και επιβλητική σκηνή.

Άρχισε η αφήγηση με την αρχή του Κόσμου και το πως γεννήθηκε ο Χρόνος, έτσι όπως το φαντάζονταν αλλά και τον πίστευαν οι παλιοί εκείνοι Έλληνες της εποχής του Ησίοδου.
Ήταν μια φανταστική παράσταση, με πολύ ωραία σκηνικά, κουστούμια, μουσική και φωτιστικά εφε. Είδαμε τον Ουρανό, τη Γη, το Δία, την Ήρα, τον Ποσειδώνα, τον Ερμή, γίγαντες, εκατόγχειρους, και τιτάνες. Ζήσαμε την Τιταμνοαμαχία, και τη Γιγαντομαχία. Μας εντυπωσίασ ε ο τρόπος που παρουσιάστηκαν στη σκηνή οι γίγαντες και οι τιτάνες.


Οταν τέλειωσε η Θεογονία ακούσαμε από μια ηθοποιό ένα ωραίο ιαπονέζικο παραμύθι. Η αφήγησή της ήτα τέλεια!



Η παράσταση έκλεισε με τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου τα οποία και τραγουδούσαμε μικροί και μεγάλοι χτυπώντα παλαμάκια.

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και θα θέλαμε να ξαναπάμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια: