Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Η γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό προs τουs παρεβρισκόμενουs και ομιλία τηs καs Ατσαλάκη.
Τα παιδιά της τετάρτης τάξης και των δύο τμημάτων παρουσίασαν το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου.Ο κορμός στηρίζεται στην αφήγηση,που διαδραματίζεται σε μια βιβλιοθήκη με έναν ήρωα,που συμμετείχε στον αγώνα κατά των Γερμανών και εξιστορεί τα όσα έζησε στα παιδιά.
Ενδιάμεσα παρεμβάλονται:το θεατρικό''Εμπρός να σώσουμε την πατρίδα μας'',όπου ένας κονφερασιέ ανοίγει και κλείνει το έργο με αρκετά κορίτσια να παίρνουν το λόγο υποδυόμενα τα ελληνικά διαμερίσματα και δηλώνουν το καθένα τη συμμετοχή τους στον αγώνα για την ελευθερία.
Ακολουθεί τραγούδι από τη χορωδία που αποτελείται από τους μαθητές της στ'τάξης''Δύο παιδιά από το Βραχώρι''.H γιορτή συνεχίζεται με ένα ποίημα που απαγγέλει μαθήτρια της 4ης,επανερχόμαστε στην αφήγηση και σ'αυτό το σημείο παρεμβάλεται ένα ακόμη θεατρικό με κωμικό χαρακτήρα ''ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ''.

Όταν το θεατρικό τελειώνει ακούγεταια από τη χορωδία τα τραγούδια:''ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ'' και ''ΜΑΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ''.

Η αφήγηση συνεχίζεται,παρεμβάλεται ξανά τραγούδι με τραγούδι με τίτλο''ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ''.

Ξαναπαίρνουν το λόγο οι αφηγητές και ακολουθούν δύο ποιήματα.

Η αφήγηση κλείνει από το λοχαγό και ήρωα του πολέμου και στο τέλος τα παιδιά της 4ης τάξης κλείνουν τη γιορτή με το θεατρικό ''ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ'' επί σκηνής, ενώ γύρω-γύρω από το χώρο των θεατών έχουν στηθεί καρέκλες στις οποίες τα παιδιά ανεβαίνουν καθένα με τη σειρά του κι ακούγονται οι φωνές τους και οι απορίες τους που απευθυνόμενοι στους μεγάλους τι σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,αν είμαστε πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ τι σήμαινε εκείνο το ΟΧΙ και πόσα όχι ή ναι λέμε εμείς σήμερα.

Η φωνή των παιδιών έκανε τους μεγάλους να γυρίσουν να τα ακούσουν κάνοντας τους να μην κοιτούν πια επί σκηνής αλλά γύρω τους,αναμεσά τους, πίσω τους, μπροστά τους.

Αυτός ήταν ο επίλογος για την 28η Οκτωβρίου ο οποίος θέλουμε να πιστεύουμε άφησε αναπάντητες ερωτήσεις,έτσι ώστε να προβληματιστούν όλοι οι μεγάλοι και να συμμετέχουμε με αυτό τον τρόπο στη γιορτή των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: