Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ

Την Τετάρτη 6 Μαΐου επισκεφτήκαμε στο χώρο του Νερόμυλου την έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Κατσιμίχα. Τα έργα του ήταν ελληνικά τοπία. Μας εντυπωσίασαν τα χρώματα. Ήταν τόσο "γήινα". Μας έδειχναν μια φύση που πρέπει να την αναζητήσεις μακριά από τις πόλεις, εκεί που σε οδηγεί ένα μικρό μονοπάτι. Το απλό γαϊδουράγκαθο, το στάχυ ήταν έτσι φτιαγμένα λες και μπορούσες να το χαϊδέψεις. Κοιτάζοντάς τους πίνακες ώρα πολύ ξεχνούσαμε ότι ήταν ζωγραφιά και νομίζαμε ότι βρισκόμαστε μέσα στο τοπίο. Μας άρεσαν όλα. Πιο πολύ μας εντυπωσίασαν οι πιο κάτω πίνακες:"τοπίο στην αμμουδιά", 'Σύνθεση'. "Γαλαξίδι"και "Απόλλωνας της Σαμοθράκης".
Ο κ. Κατσιμίχας μας έλυσε πρόθυμα όλες τις απορίες που είχαμε γύρω από τον τρόπο της ζωγραφικής του.
Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι γι' αυτά που είδαμε και είχαμε την επιθυμία να του γράψουμε τις εντυπώσεις στο βιβλίο των επισκεπτών.
Το βιογραφικό του Καλλιτέχνη:
Ο Στέλιος Κατσιμίχας γεννήθηκε το 1966 στη Λιβαδειά. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα κοντά στα μεγαλύτερα αδέρφια του, που είναι επίσης ζωγράφοι. Έτσι ήρθε σε επαφή με τη ζωγραφική και ξεκίνησε η προσωπική του αναζήτηση μέσα σε αυτή. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες που επηρέασαν την πορεία του και τη δουλεία του. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα του περιλαμβάνονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ατομικές εκθέσεις: 1987: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

1989: Γκαλερί Πλάκα, Αθήνα
2001: Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Κάλμαρ, Σουηδία
Ομαδικές εκθέσεις: 1992: Πολιτιστικός σύλλογος Σταθά, Λιβαδειά
1999: Γκαλερί Ηώς, Αθήνα

2005: Έκθεση Λιμάνια του Ελληνισμού- Ελληνική Λιμενογραφία. Διοργάνωση Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Αέναον, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Συμμετοχή στην έσκδοση Λιμάνια του Ελληνισμού, Διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Αέναον, 2004
2005: Γκαλερί Ηώς, Αθήνα
2008: Γκαλερί Arco, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: