Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ

1. Ώρα οο.οο: Σχηματίζεται η Γη και το υπόλοιπο ηλιακό μας σύστημα.


2. Ώρα 03:25: εμφανίζονται τα πρώτα πρωτόγονα πράσινα βακτηρίδια που παράγουν γλίτσα.Αργότερα αρχίζει να συσσωρεύεται οξυγόνο στην ατμόσφαιρα.

3. Ώρα 16:οο : Εμφανίζονται στη Γη και άλλοι μονοκύτταροι οργανισμοί, όπως η αμοιβάδα και τα φύκια.

4. Ώρα 20:53: Υπάρχουν ήδη σκουλήκια και μέδουσες με πλοκάμια, κάποιες στο μέγεθος πιάτου φαγητού.

5. Ώρα 21: 08:Τα ζώα αρχίζουν να αποκτούν κελύφη, εμφανίζονται οι τριλοβίτες και πλάσματα σαν τα σαλιγκάρια. Τα θαλάσσια φύκη είναι πλέον καλά εδραιωμένα και οι θάλασσες είναι γεμάτες από αγκαθωτά πλάσματα.


6. Ώρα 21:44: Το οξυγόνο της ατμόσφαιρας έχει αυξηθεί τόσο ώστε να επιτρέπεται η ανάπτυξη φυτών. Στην αρχή υπάρχουν βρύα και φτέρες. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα έχουν εμφανιστεί μεγαλοπρεπή δέντρα.

7. Ώρα 22:41: Ερπετά εμφανίζονται. Μπορούν να γεννούν αυγά και αρχίζουν να περιπλανόνται στην ξηρά. Τα έντομα μαθαίνουν να πετούν και κάποια από αυτά γίνονται πολύ μεγάλα, π.χ. η γιγάντια λιβελούλα.

8. Ώρα:23:00: Εμφανίζονται οι δεινόσαυροπι.

9. Ώρα: 23:52: Οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί. Τα τελευταία 20 λεπτά αναπτύσονται οι σύγχρονες μορφές βλάστησης. Τα θηλαστικά αποκτούν διάφορες μορφές και μεγέθη.Υπάρχουν πλέον ζώα που μοιάζουν με τα κουνέλια, τους ρινόκερους, τους ελέφαντες, τις καμήλες, τους τυφλοπόντικες, τις γάτες και τους σκύλους. Στη θάλασσα έχουν εμφανιστεί οι φάλαινες και τα δελφίνια που εξελίχτηκαν από οργανισμούς σαν τους ιπποπόταμους.

10. Ώρα: 23:59:56: Πριν από λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα εμφανίστηκε ο σύγχρονος άνθρωπος.

Βιβλιογραφία: "Νοιάζομαι τη Γη" εκδ. Πατάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: