Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο καρδινάλιος Ρεσιλιέ, πρωθυπουργός της Γαλλίας, θέλει να εξοντώσει την βασίλισσα Άννα την Αυστριακή, γιατί τον εμπόδιζε στα σχέδια του. Τέσσερις άνδρες, αφοσιωμένοι στη βασίλισσα, οι ανδρειότεροι ξιφομάχοι της Γαλλίας ορθ
Το βιβλίο "Οι τρεις σωματοφύλακες" έχει γραφτεί από τον Αλέξανδρο Διουμά - πατέρα. Το μυθιστόρημα περιγράφει τις περιπέτειες ενός νεαρού που ονομάζεται ντ' Αρντανιάν από τη στιγμή που εγκαταλείπει το σπίτι του για να γίνει σωματοφύλακας. Ο ντ' Αρντανιάν δεν είναι ένας από τους σωματοφύλακας του τίτλου. Οι σωματοφύλακες είναι ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμης, τρεις αχώριστοι φίλοι, που τους ενώνει το σύνθημα " ένας για όλους και όλοι για έναν".
ώνονται μπροστά του για να τον εμποδίσουν. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους τρεις σωματοφύλακες και το φίλο τους ντ' Αρντανιάν.
Και οι περιπέτεια αρχίζει ανάμεσα σε αυτούς και στην στρατιά των ανθρώπων του Ρεσιλιέ.
Είναι ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα αλλά και συγχρόνως πολύ διδακτικί. Μέσα από αυτό μυθιστόρημα μαθαίνουμε για τα ήθη και έθιμα, τους ηρωισμούς, τις διασκεδάσεις και τους κινδύνους που υπήρχαν την εποχή εκείνη στη Γαλλία.
Αυτοί οι τέσσερις ήρωες με συγκίνησαν πολύ. Σας προτείνω να το διαβάσετε.
Γιώργος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: